Nu har alla boende flyttat in i huset!

Visualisering Hamnparken 6 - Våning 2

Visualisering

– exempel från lägenheterna

Det har nu avverkats en del träd för att förbättra utsikten. Från de stora panoramafönstren i lägenhet B ser man nu betydligt mer av hamnen med alla bryggor och båtar.
Bilderna visualiserar utsikten under september månad.

  • Visualisering lägenhet B - våning 2

  • Visualisering lägenhet B - våning 2

  • Visualisering lägenhet D - våning 4

  • Visualisering lägenhet D - våning 4

Hamnparken 6

– drömboende vid hamnen

Huset blev 6 våningar med 4 lägenheter på varje plan. Lägenheterna i storlekar om 3:or och 4:or i samma utförande på varje våning och stora inglasade balkonger. Längst ner i huset ett souterrängplan med förråd och en gästlägenhet samt utgång från cykelrum.

Vision Sommenforum

Under de senaste åren har en renoverings- och ombyggnationsprocess påbörjats och en febril aktivitet pågår med att göra om huset till ett modernt kontors- och utbildningscentrum, med TUC Sweden och Sommenbygdens Folkhögskola som största hyresgäster.

Ett nytt kontorshotell invigdes under 2016 och augusti 2017 öppnade ett gym. Fasader och fönster har renoverats och bytts ut.

De industriella företagen har under 2017 lämnat fastigheten och ombyggnationen av resterande ytor har påbörjats.

Detaljplanering pågår och när den är klar planeras även en restaurang intill vattnet i hamnen. Det kommer att skapa en helt ny anledning att besöka området, som blir ytterligare en oas att besöka i Tranås.

sp1124

Vision Hamnen

Tranås Kommun har i sin Stadsvision pekat ut hamnområdet som ett av de fokusområden man ser som särskilt viktiga att utveckla. Arbetet är redan igång. Strandpromenaderna runt ån och hamnen har förlängts för att öka promenadstråken. Nya bryggor finns på plats. Att nu erbjuda bostäder förstärker hamnområdets dragkraft ytterligare och kommer att alstra mer liv i hamnområdet.

Skytteln 20

Huset är 6 våningar med 4 lägenheter på varje plan. Lägenheterna består av 3:or och 4:or i samma utförande på varje våning och stora inglasade balkonger. Längst ner i huset är ett souterrängplan med förråd och en gästlägenhet samt utgång från cykelrum.

Stora inglasade balkonger med utsikt över hamnen ger lägenheterna rymd.

Så här ser utsikten ut från en av lägenheterna – en avkopplande vy över bryggorna i hamnen.

Gå ner till din båtplats, lägg ut och tuffa ut på sjön Sommen.

Se och göra

Tranås är en småstad där det sjuder av aktiviteter för människor i alla åldrar. Här finns mycket att se, göra, upptäcka och uppleva inom både kultur, natur och sport. ”Sveriges bästa småstadsshopping”, fredagarnas torghandel, lördagarnas paradmarscher och sensommarens cruising är några av höjdpunkterna i denna småstadsidyll– där stadskärnans charmiga små butiker konkurrerar med sjön Sommen och den varierande naturen runtom. Ett populärt inslag är ångbåten S/S Boxholm II, från vars akterdäck du kan se dig mätt på Tranås viktigaste naturtillgång: sjön Sommen.

Läs mer på Tranås kommuns hemsida.

Sjön Sommen lockar många även på vintern…

Tranås golfbana är en varierad park- och skogsbana med fantastiska vyer från en del av hålen.

sog3

Boxholm II, den gamla ångbåten som ljudlöst trafikerar sjön Sommen lägger till i hamnen.

Bra kommunikationer

Tranås är en bra pendlarstad för dig som väljer att bo här men arbeta någon annanstans. Det är ca 7 mil till Linköping, Motala och Jönköping. Länstrafik finns idag i form av tåg och buss. När den nya höghastighetsbanan blir verklighet är Tranås ett av stoppen, vilket t ex innebär att det kommer att ta 20 minuter att nå jobbet & skolan i Jönköping och Linköping. En resa till Göteborg kommer att ta ca en timme.

Nära till allt

Att bo i kvarteret Skytteln innebär att du har
nära (mätt i promenadtakt) till nästan allt.

– Båtplats, ca 1 min
– Vårdcentral, ca 5 min
– Storgatan, ca 7 min
– Sjön Sommen, 8 minuter med båten
– Järnvägs- och busstation, ca 10 min
– Torget mitt i centrum, ca 15 min
– Golfbana, ca 25 min
– Bredstorps Idrottsplats med
tennis, badminton, hockey, bandy,
fotboll, friidrott, elljusspår och
strövområden, ca 25 min

Försäljning

Det är nu möjligt att göra intresseanmälan för Etapp 2.