Intresseanmälan

Lämna din intresseanmälan i fältet till höger, så kontaktar vi dig så fort det finns mer information om Etapp 2 samt i god tid innan ansökningarna för lägenheterna blir tillgänglig.

Önskade storlekar på lägenhet (obligatorisk):
2 rok3 rok4 rok

Dina personuppgifter
När du gör en intresseanmälan använder vi dina personuppgifter endast för detta ändamål, att skicka dig information gällande Etapp 2.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.

Hamnparken Etapp 2

– drömboende vid hamnen

Det nya huset blir på 7-8 våningar med 4 lägenheter på varje plan. Lägenheterna kommer att bli 2:or, 3:or och 4:or i samma utförande på varje våning och inglasade balkonger.

Vision Sommenforum

Under de senaste åren har en renoverings- och ombyggnationsprocess påbörjats och en febril aktivitet pågår med att göra om huset till ett modernt kontors- och utbildningscentrum, med TUC Sweden och Sommenbygdens Folkhögskola som största hyresgäster.

Ett nytt kontorshotell invigdes under 2016 och augusti 2017 öppnade ett gym. Fasader och fönster har renoverats och bytts ut.

De industriella företagen har under 2017 lämnat fastigheten och ombyggnationen av resterande ytor har påbörjats.

Detaljplanering pågår och när den är klar planeras även en restaurang intill vattnet i hamnen. Det kommer att skapa en helt ny anledning att besöka området, som blir ytterligare en oas att besöka i Tranås.

Vision Hamnen

Tranås Kommun har i sin Stadsvision pekat ut hamnområdet som ett av de fokusområden man ser som särskilt viktiga att utveckla. Arbetet är redan igång. Strandpromenaderna runt ån och hamnen har förlängts för att öka promenadstråken. Nya bryggor finns på plats. Att nu erbjuda bostäder förstärker hamnområdets dragkraft ytterligare och kommer att alstra mer liv i hamnområdet.

Så här kan utsikten se ut från lägenheterna – en avkopplande vy över bryggorna i hamnen.

Gå ner till din båtplats, lägg ut och tuffa ut på sjön Sommen.

Se och göra

Tranås är en småstad där det sjuder av aktiviteter för människor i alla åldrar. Här finns mycket att se, göra, upptäcka och uppleva inom både kultur, natur och sport. ”Sveriges bästa småstadsshopping”, fredagarnas torghandel, lördagarnas paradmarscher och sensommarens cruising är några av höjdpunkterna i denna småstadsidyll– där stadskärnans charmiga små butiker konkurrerar med sjön Sommen och den varierande naturen runtom. Ett populärt inslag är ångbåten S/S Boxholm II, från vars akterdäck du kan se dig mätt på Tranås viktigaste naturtillgång: sjön Sommen.

Läs mer på Tranås kommuns hemsida.

Sjön Sommen lockar många även på vintern…

Tranås golfbana är en varierad park- och skogsbana med fantastiska vyer från en del av hålen.

sog3

Boxholm II, den gamla ångbåten som ljudlöst trafikerar sjön Sommen lägger till i hamnen.

Bra kommunikationer

Tranås är en bra pendlarstad för dig som väljer att bo här men arbeta någon annanstans. Det är ca 7 mil till Linköping, Motala och Jönköping. Länstrafik finns idag i form av tåg och buss. När den nya höghastighetsbanan blir verklighet är Tranås ett av stoppen, vilket t ex innebär att det kommer att ta 20 minuter att nå jobbet & skolan i Jönköping och Linköping. En resa till Göteborg kommer att ta ca en timme.

Nära till allt

Att bo i kvarteret Skytteln innebär att du har
nära (mätt i promenadtakt) till nästan allt.

– Båtplats, ca 1 min
– Vårdcentral, ca 5 min
– Storgatan, ca 7 min
– Sjön Sommen, 8 minuter med båten
– Järnvägs- och busstation, ca 10 min
– Torget mitt i centrum, ca 15 min
– Golfbana, ca 25 min
– Bredstorps Idrottsplats med
tennis, badminton, hockey, bandy,
fotboll, friidrott, elljusspår och
strövområden, ca 25 min

Försäljning

Försäljningen har inte påbörjats ännu, men lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig i god tid innan ansökningarna startar.
Du kan lämna en intresseanmälan här →